Riders for Health


Riders for Health is een internationale, onafhankelijke en niet-politieke organisatie die zich in Afrika inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg, in nauwe samenwerking met de Wereld Gezondheids Organisatie. En van de activiteiten van Riders for Health is het aanschaffen van motoren om op die manier de plaatselijke gezondheidwerkers in staat te stellen ook de mensen in de onherbergzame en moeilijk begaanbare gebieden te helpen.

Sinds 1996 is Riders for Health ook in Nederland actief, onder de naam Stichting Riders for Health Benelux. Al het werk hier in Nederland voor Riders wordt overigens gedaan door vrijwilligers. Meer informatie hierover vind je op www.riders.nl

Naast het verzorgen van toerritten en diverse andere activiteiten voor haar eigen leden, wil MC Baronie ook graag haar maatschappelijke betrokkenheid tonen middels het steunen van een charitatieve organisatie. Bij de keuze van de organisatie vonden we het belangrijk dat er een verband moest zijn met motoren/motorrijden. Dat is dan ook de reden dat MC Baronie gekozen heeft voor Riders for Health.

Wat doet MC Baronie om Riders for Health te steunen:
- als donateur jaarlijks een vast bedrag doneren;
- de gehele opbrengst van onze jaarlijkse Nationale Motortoer komt ten goede aan Riders for Health;
- bekendheid geven aan deze organisatie, o.a. via onze eigen website en het verspreiden van promotiemateriaal e.d.;

Dat we enkele jaren geleden met Riders for Health als te sponsoren organisatie een goede keuze hebben gemaakt, bleek onlangs maar weer eens getuige onderstaand bericht:

 

Wil je meer informatie over deze organisatie en haar activiteiten? Klik dan hierboven op het nieuwsartikel.


21 april 2014 (= 2e Paasdag): MC Baronie Sponsorrit ten bate van Riders for Health. Vertrek: Hotel Campanile, Minervum 7090 te Breda

 

© www.mijn-eigen-website.nl (design)