MC Baronie Motorsponsortoer
'een traditie beindigd'

 

 


De afgelopen 10 jaar hebben wij jaarlijks op 2de Paasdag met veel plezier onze Nationale Motorsponsortoer georganiseerd. Het jubileumjaar vonden we een goed moment om deze traditie te beindigen. Al die jaren was de opbrengst van de rit bestemd voor het Goede Doel dat wij al sinds onze oprichting steunen, nl. Riders for Health. En, ondanks dat wij geen Nationale motorsponsortoer meer organiseren, blijven wij wel Riders for Health ondersteunen met een jaarlijkse donatie. Elders op deze pagina kun je overigens wat meer informatie vinden over het werk wat deze organisatie doet en hoe belangrijk motorfietsen voor hen zijn.

De informatie op deze pagina zal er binnenkort afgehaald worden, maar daarvoor in de plaats komen de meeste ritten van de Nationale Motorsponsortoer van de afgelopen 10 jaar. Deze kun je dan (geheel gratis uiteraard) downloaden en alsnog/nogmaals een keer rijden.


Hieronder vind je nog alle informatie over onze Nationale Motorsponsortoer. Gebruik dit snelmenu om gelijk naar het gewenste onderwerp te gaan:

algemeen doel deelnemers route GPS download route
start-/eindpunt vertrektijd kosten tanken eigen risico lang weekend

Algemeen:

Evenals in voorgaande jaren, organiseren we in 2015 op Tweede Paasdag wederom een Nationale Motorsponsortoer. Wat kun je dit jaar zoal verwachten:

  • 2 routes, resp. lengte rond de 117 en 217 km

  • landelijke weggetjes in het Brabantse en Belgische landschap.

  • wegens ons 10 jarig bestaan is de rit geheel gratis

  • routebeschrijving alln voor GPS (Garmin)

  • duo's rijden uiteraard ook gratis mee

  • veel gezelligheid

Riders for Health:

Alle voorgaande jaren was de opbrengst van deze toertocht geheel voor het goede doel, nl. Riders for Health. Aangezien deelname aan deze toertocht dit jaat geheel gratis is, zal er dus geen directe opbrengst zijn. Uiteraard zullen wij als Mc Baronie wl onze jaarlijkse bijdrage doneren en zal elke deelnemer bij de start van de route in de gelegenheid zijn een vrijwillige donatie te doen, waarvoor bij voorbaat dank.
Riders for Health is een onafhankelijke organisatie die zich in Afrika inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg, in nauwe samenwerking met de Wereld Gezondheids Organisatie.
En van de activiteiten van Riders for Health is het aanschaffen van motoren om op die manier de plaatselijke gezondheidwerkers in staat te stellen ook de mensen in de onherbergzame en moeilijk begaanbare gebieden te helpen.
Meer informatie over de activiteiten van deze organisatie vind je op www.riders.nl.

Top

Deelnemers:

Iedereen met een motor kan meedoen. Aangezien de route alleen nog maar als gps-bestand (voor Garmin) aangeboden wordt (dus niet meer op papier!), is het handig om over een gps-apparaat te beschikken. Mocht je dat niet hebben, dan kun je vast wel bij iemand/groepje aansluiten. Vaak vindt men het gezellig om in een groep te rijden. Wij adviseren in dat geval wel om niet in een grotere groep dan vijf motoren te rijden.

Top

De route:

Je kunt kiezen uit de standaard (217 km) en de ingekorte (117 km) route. De standaard route gaat in zuidelijke richting via o.a. Gilze, Poppel, Hooge Mierde naar Postel. Van hieruit gaat de route westelijke in de richting Schilde, nabij Antwerpen. Vervolgens gaat de route via o.a. Rijkevorsel en Baarle-Nassau weer terug naar de eindbestemming in Ulvenhout: Uitspanning De Fazanterie.
De korte route gaat na Postel in noordelijke richting verder (zie paarse lijn) en sluit in Baarle-Nassau weer aan op de standaard route.
Beide routes hebben onderweg diverse gelegenheden om wat te drinken/eten en te tanken, maar desondanks adviseren wij om met een volle tank de toertocht te starten.

De routes in kaart: de gele lijn markeert de route, de rode pijltjes geven de rijrichting aan
.

Top

GPS:

Het GPS-bestand van de route voor Garmin toestellen kun je op deze pagina downloaden (zie onder). De route is alleen in Garmin-toestellen te gebruiken.

Voor het uitzetten van de route is gebruik gemaakt van Mapsource versie 6.15.6. Kun je de route niet openen, installeer dan eerst MapSource versie 6.15.6 of een nieuwere versie.

Voor het maken van de route is gebruik gemaakt van kaartmateriaal "City Navigator Europe NT 2009.11". Indien je een andere versie hebt is het verstandig om de route vooraf te laten herberekenen. Hieronder kun je lezen hoe je dat het beste kunt doen.

Bij het berekenen van de route zijn onderstaande voorkeuren gebruikt:

Voor informatie over GPS-toestellen, geschikt voor de motor, zie www.gps.nl
De antwoorden op veel gestelde vragen kun je vinden op http://forum.gps.nl
Instructiefilmpjes over Mapsource/BaseCamp, routes maken, herberekenen, e.d. vind je hier

Top


Voor het downloaden van het GPS-bestand van beide routes, klik hier

Problemen met downloaden? Stuur dan een mail naar website@mcbaronie.nl

Op de dag zelf is het GPS-bestand op de vertrekplaats niet te downloaden


Top

Start-/eindpunt:

Het startpunt is Hotel Campanile (Minervum 7090, 4817 ZK in Breda), telefoon: 076-5787700),
GPS-cordinaten: N 51 35.508 E4 50.097. Parkeren kun je op het ruime parkeerterrein voor het hotel.

Het eindpunt is Uitspanning De Fazanterie (St. Annadreef 2, 4851 RC in Ulvenhout), telefoon: 076-5613095

Zie ook onderstaand kaartje (indien het kaartje niet verschijnt, druk dan 1x op de F5-toets). Gebruik evt. de pijltjes en de +/- knoppen die in het kaartje staan. Voor een routebeschrijving klik je op de blauw aanwijzer in het kaartje.
Startpunt: Hotel Campanile


Eindpunt: De Fazanterie (Ulvenhout)

Top

Vertrektijd:

Je kunt starten vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur. Wij blijven tot 17.00 uur bij het eindpunt van de route om de deelnemers weer te begroeten en ervaringen met ze te delen.

Top

Kosten:

Deelname aan deze toertocht is gelemaal GRATIS i.v.m. ons 10-jarig jubileum. Uiteraard blijft het wel mogelijk om een kleine donatie te doen voor het Goede Doel dat wij al 10 jaar steunen, nl. Riders for Health. Zoals hierboven al vermeld, kun je de routes al ruim 1 week vr vertrek op deze pagina downloaden.

Top

Tanken:

Er zijn op de route diverse tankstations die geopend zijn c.q. waar je met een bankpas kunt tanken.Desondanks adviseren wij om met een vollle tank de toeertocht te starten.

Top

Eigen risico:

Uiteraard is deelname geheel voor eigen risico. Het bestuur en of de leden zijn niet aansprakelijk voor welk evenement dan ook.

Top

Lang weekend:

De omgeving van Breda, met daarbij een deel van Belgi, is erg mooi om te rijden. Uiteraard zul je tijdens onze rit al de nodige mooie km's rijden. Maar wil je vooraf al meer toeren of gewoon Breda en omgeving bezoeken, dan is het Paasweekend daar natuurlijk uitermate geschikt voor. Klik hier voor overnachtingsmogelijkheden.


Bekijk hier een kort filmpje van n van de voorgaande toerritten.