Algemene informatie


Verzamelen bij Hotel CampanileMC Baronie is opgericht op 1 februari 2005 en als zodanig aangesloten bij de K.N.M.V. (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging). De meeste van de inmiddels ruim 50 leden rijden op een toermotor, een naked bike of een sporttoermotor. Als we op pad gaan, doen we dat zeker niet als een groep racers, maar we houden wel van vlot doorrijden. Om redenen van veiligheid, rijden we in groepjes van max. 5 à 6 motoren. Afspraak is dan wel dat we elkaar bij de koffiestops onderweg weer treffen. Op de pagina 'Toerafspraken' kun je lezen wat wij verder nog belangrijk vinden tijdens het rijden van onze ritten. De meeste toertochten hebben overigens een gemiddelde lengte van zo'n 175 km, met uitzondering van de 'speciale' tochten.

We rijden onze ritten op zondag en voor het hele seizoen wordt een gevarieerd clubprogramma in elkaar gezet. Een aantal zondagen in het jaar is bestempeld als clubdag. Dan willen we graag met zoveel mogelijk leden op pad gaan. Op de overige zondagen wordt er, voorzover er geen lokale toertochten zijn, door de eigen leden een bestaande rit gereden.

Op de zondagen dat we gaan rijden (zie toerkalender), verzamelen we vanaf 9.00 uur bij Hotel Campanile (zie foto), gelegen aan Minervum 7090 in Breda (klik hier voor plattegrond en routebeschrijving). Na de koffie vertrekken we dan om 9.30 uur.

Naast de gewone ritten, hebben we nog een aantal speciale tochten en organiseren we jaarlijks ook diverse, uiteenlopende nevenactiviteiten. Meer informatie hierover vind je op de pagina's "activiteiten" en "toerkalender".

De KNMV heeft onze vereniging de benodigde, officiële KNMV-erkenning verleend.

Eén van de voordelen van het aangesloten zijn bij de KNMV is dat MC Baronie lid is van de grootste belangenorganisatie voor motorrijders. Een organisatie die er hard voor werkt om het vrij motorrijden in Nederland te behouden en die in tal van overlegorganen, dikwijls als enige motororganisatie, de motorrijders vertegenwoordigt.
Verder kunnen we gebruik maken van de ondersteuning van de diverse commissies binnen de KNMV, die beschikt over diverse expertises. Hierbij valt te denken aan juridische- of verzekeringstechnische adviezen, vragen over een te organiseren evenement, e.d.

 

© www.mijn-eigen-website.nl (design)