Het laatste nieuws
(update: 27 maart 2019)


weersverwachting

Jaarvergadering 2019

Zoals reeds werd aangegeven, zijn er tijdens onze jaarvergadering van 22 maart jl. weer de nodige aanvullingen teogevoegd ana onze toerkalender. Klik hier om de toerkalender 2019 te bekijken.
Daarnaast heeft het bestuur diverse wijzigingen ondergaan. Jan, Nico, Gé en Peter hebben na ruim 14 jaar plaats gemaakt voor Kees van S (voorzitter), Kees de G (penningmeester), Jan R. (secretaris) en Jan van E. Naast deze nieuwe bestuursleden, heeft Erwin ook nog zitting in het bestur.

Toerkalender 2019

Hoewel het motorseizoen voor velen pas in het voorjaar begint, hebben we toch al een voorzichtige start gemaakt met de invulling van onze toer/activiteitenkanlender voor 2019. Er staan momenteel al de nodige activiteiten op vermeld, maar tijdens onze jaarvergadering van 22 maart a.s. zal de kalender verder gevuld worden. Klik hier om de toerkalender 2019 te bekijken.

Toerkalender 2018

Tijdens de afgelopen jaarvergadering zijn er weer diverse ritten/activiteiten aan onze toerkalender toegevoegd. Klik hier om de toerkalender 2018 te bekijken.

Toerkalender 2017

Tijdens onze jaarvergadering van afgelopen week, zijn er weer diverse ritten/activiteiten aan onze toerkalender toegevoegd, zodat we weer een behoorlijk gevulde kalender voor dit jaar hebben. Klik hier om de toerkalender 2017 te bekijken.

Een nieuw jaar voor de boeg

Met nog een paar dagen te gaan, zit 2016 er weer op. MC Baronie wenst je hierbij alvast een heel mooi 2017.

Aanvulling toerkalender

Al weer voor de 4de keer organiseert de KNMV, District Zuid, een avondrit. Deze zal verreden worden op 22 oktober. Meer info over deze rit vind je hier.

Foto's kampeerweekend Eisenbach (Luxemburg), 23-26 juni 2016

Afgelopen jaar was deze kampeertrip erg goed bevallen. Vandaar dat een herhaling een voor de hand liggende keuze was. De foto's van dit weekend kun je hier bekijken.

Foto's toertocht MC Baronie, 1 mei 2016

Tijdens deze rit zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Toerkalender 2016

De Algemene Ledenvergadering is inmiddels voorbij en daarmee heeft ook de toerkalender van dit jaar z'n definitieve vorm/inhoud gekregen. Klik hier om de toerkalender 2016 te bekijken.

Foto's Kerststallenrit, 20 december 2015

De temperaturen lieten het ook dit jaar weer toe om onze traditionele Kerststallenrit te rijden. De rit werd verreden op 20 december jl., de foto's kun je hier bekijken.

Foto's bezoek Daf-museum, 4 oktober 2015

Tijdens de toertocht van 4 oktober werd een bezoek gebracht aan het Daf-museum in Eindhoven. Ga terug in de tijd en bekijk hier de foto's.

Foto's xl-weekend Duitsland, 18-20 september 2015

Wederom een geslaagde 3-daagse, dankzij de mooie routes, het prima weer en de uitstekende organisatie! Om nog even wat herinneringen op te halen, bekijk je hier de foto's.

Foto's bezoek aan Fort Altena, 30 augustus 2015

Op deze zondag stond er een 'historische' rit op het programma, nl. een rit met een bezoek aan Fort Altena. De leden konden niet alleen luisteren naar de boeiende informatie van de gids, maar tevens een blik terug in de tijd werpen doordat er diverse militaire activiteiten uit het verleden werden nagespeeld, uiteraard in de originele uniformen en met de originele wapens uit die tijd. Tijdens dit bezoek zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Jaarlijkse BBQ, 23 augustus 2015

Tijdens de (muzikale)BBQ zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Foto's kampeerweekend Eisenbach (Luxemburg), 25-28 juni 2015

Tijdens dit weekend zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Foto's 9-daagse reis Toscane

De reis naar het prachtige Toscane in Italië zit er al weer op. Uiteraard zijn er die dagen diverse foto's gemaakt om later nog eens na te genieten c.q. te aten zien wat anderen gemist hebben. Het nagenieten kan overigens nu al beginnen, want de foto's kun je al bekijken door op de juiste link te klikken op onze foto-pagina.

Aanvulling foto's Nationale Motorsponsorrit

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd van de Nationale Motorsponsorrit (= deel 2). Je kunt ze bekijken door op de juiste link te klikken op onze foto-pagina.

Opbrengst en foto's Nationale Motorsponsorrit

Mede dankzij het mooie weer, hebben wij zo'n 86 deelnemers aan onze toertocht mogen begroeten. Hoewel de deelname aan de rit dit jaar gratis was, is er toch behoorlijk gedoneerd voor ons goede doel, nl. €340,-. Riders for Health kan het bedrag een dezer dagen verwachten. We willen hierbij dan ook alle deelnemers danken voor hun bijdrage.
Tijdens deze toertocht zijn er door ons ook diverse foto's gemaakt. Je kunt ze bekijken door op de juiste link te klikken op onze foto-pagina.

Route Nationale Motortoer Tweede Paasdag

De route van onze Nationale Motortoer kun je vanaf nu downloaden via de pagina "Nationale Rit". Het route-bestand bevat zowel de standaardroute als de ingekorte route. Klik hier om naar de pagina "Nationale Rit" te gaan.

Toerkalender 2015

De Algemene Ledenvergadering is inmiddels voorbij en is de toerkalender, zoals eerder reeds toegezegd, weer grotyendeels aangevuld. Slechts enkele data/ritten moeten nog ingevuld worden, maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer op zich laten wachten.Klik hier om de (bijna volledige)toerkalender 2015 te bekijken.

10 jarig jubileum MC Baronie

Op 1 februari 2015 bestond onze club op de dag af precies 10 jaar. Dat werd uiteraard gevierd middels een receptie voor (oud)leden en genodigden. Foto's van deze feestelijke bijeenkomst kun je zien miiddels de link op onze foto-pagina.

Uitslag slogan-wedstrijd

Het verzoek om een slogan te bedenken in verband met ons 10-jarig jubileum, bleek niet tegen dovemans oren gezegd: ruim 40 slogans werden ingestuurd. Uiteindelijk leverde de verkiezing de volgende top-3 op:
1. MC Baronie, leuker kan 't nie
2. Ride, meet, enjoy
3. The journey is our destination

Opzegging lidmaatschap Dick & Sophie, 5 november 2014

Na een jaartje van twijfel is de kogel door de kerk: het zijspan staat te koop!
Ik stop met motorrijden. Ik heb erg veel last van beide knieën en wel zodanig dat ik zonder pijnstillers niet goed kan motorrijden. Uiteraard zijn er nog meer zaken die met een paar slechte knieën niet goed gaan maar dat is op dit moment minder interessant. Ik heb nu een paar spuiten met allerlei pijnstillers en ontstekingsremmers in de linkerknie en nu functioneert de knie redelijk. Om te vermijden dat ik als een krakkemig oud baasje nog eens nu en dan een rondje rond de kerktoren ga rijden heb ik besloten te stoppen met motorrijden. Na 42 jaar doet dat natuurlijk wel een beetje pijn en niet alleen in de knieën.

Sophie en ik willen het bestuur en alle leden van MC Baronie hartelijk danken voor de erg gezellige en leuke tijd, ritten, weekeinden enz. die wij met de club hadden.

Hartelijke groet, Dick & Sophie van Amelsvoort.

Foto's BBQ en alternatieve triatlon), 30 augustus 2014

Tijdens de BBQ en de vooraf afgewerkte alternatieve triatlon zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Foto's XL-weekend Neuerburg (D), 12-14 september 2014

Tijdens dit weekend zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Foto's kampeerweekend Vogezen, 26-29 juni 2014

Tijdens dit weekend zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Opbrengst Nationale Motorsponsorrit

Mede dankzij het mooie weer, hebben wij zo'n 125 deelnemers aan onze toertocht mogen begroeten. Hierdoor hebben we ruim €500,- over kunnen maken naar Riders for Health. We willen hierbij dan ook alle deelnemers danken voor hun bijdrage.
Tijdens deze toertocht zijn er door ons ook diverse foto's gemaakt. Je kunt ze bekijken door op de juiste link te klikken op onze foto-pagina.

Routes Nationale Motorsponsorrit

Bij onze Nationale Motorsponsorrit kun je kiezen voor de standaard route (195 km) of de ingekorte route (110 km). Vanaf nu kun je de routes downloaden op onze speciale pagina "Nationale Rit". Beide routes staan in één (Garmin)bestand. Uiteraard gaan we er wel van uit dat je, als je de rit gaat rijden, deze Bij de start wel even komt betalen. De opbrengst van de rit komt namelijk geheel ten goede aan Riders for Health.

Uitbreiding toerkalender (3)

Afgelopen week is de toerkalender tijdens de jaarvergadering weer flink aangevuld met zowel toertochten als andere activiteiten. Klik hier om de toerkalender 2014 te bekijken.

MC Baronie op Facebook

De techniek blijft zich maar ontwikkelen en dat geldt niet alleen voor motoren. Ook de manier van communiceren verandert voortdurend. MC Baronie gaat met zijn tijd mee en is nu, na Twitter, ook op Facebook te vinden. Hoe dat er uit ziet kun je hier bekijken.

1ste GPS-avond

De eerste gps-avond op 28 februari jl. werd door 25 leden bezocht, allen voorzien van de eigen laptop met daarop BaseCamp. In ruim 2 uur werden de beginselen van BaseCamp uitgelegd en daarna vooral in de praktijk gebracht. Enkele foto's van die avond kun je hier bekijken.

Nationale Motorsponsorrit

Onze Nationale Motorsponsorrit wordt ook dit jaar weer op 2de Paasdag verreden (21 april) en evenals voorgaande jaren, zal de volledige opbrengst gedoneerd worden aan Riders for Health. Alle informatie over de rit en het goede doel kun je vinden op de speciale pagina "Nationale Rit".

Uitbreiding toerkalender (2)

De toerkalender is dit keer aangevuld met onze clubdagen, de vrijdagavond- en zondagochtendritten. Klik hier om de toerkalender 2014 te bekijken.

Uitbreiding toerkalender (1)

De toerkalender van 2014 is inmiddels weer wat verder uitgebreid. Zo zijn er de 3 'traditionele' ritten van het motormagazine "Promotor" toegevoegd, te weten de Langste Dag Tocht, de Nachtrit en de Kouwe Poten Tocht. Aanmelden voor deze ritten kun je t.z.t. doen op de website van Promotor. Daarnaast is inmiddels ook de jaarlijkse Kampeer Driedaagse weer in de toerkalender opgenomen. De tenten zullen dit keer opgeslagen worden in de Franse Vogezen. Aan deze Kampeer Driedaagse kunnen overigens alleen de eigen leden deelnemen. Klik hier om de exacte data op te zoeken in de toerkalender.

foto's Kerststallenrit

Hoewel we al ruim in de wintermaand december zitten, boden de weersomstandigheden nog voldoende mogelijkheden om afgelopen zondag (15 december) onze traditionele Kerststallenrit te rijden. In tegenstelling tot voorgaande jaren, werden ditmaal niet de 'levende' kerststallen in België bezocht, maar voerde de rit ons naar de schitterende kerststal in de St. Jan in Den Bosch. Voordat dit eindpunt werd bereikt, werden uiteraard nog diverse andere kerststallen aangedaan, o.a. in Hilvarenbeek, Oirschot en St. Oedenrode. De foto's die die dag gemaakt zijn kun je bekijken middels de juiste links op de foto-pagina. Klik hier om meteen naar de foto-pagina te gaan.

GPS-cursus 2014

Al enkele jaren organiseren we aan het begin van het seizoen een drukbezochte GPS-avond. Echter, aangezien Mapsource steeds meer vervangen gaat worden door Basecamp, zal het in 2014 niet bij één avond blijven. We maken er dit keer een volledige cursus van, verspreid over 3 avonden. Als cursusmateriaal gebruiken we o.a. de video van niemand minder dan MrGPS: Hans Vaessen. Aan de hand van het cursusmateriaal bekijken we de beginselen van BaseCamp. Na deze cursus heb je geleerd (in theorie én praktijk!!) om zelf routes te maken, routes te downloaden, ken je het verschil tussen een route en een track, en nog veel meer. Uiteindelijk heb je zelfs geleerd hoe je een zelfgemaakte route in Google Earth kunt bekijken.

LET OP: deze cursus is exclusief voor leden van MC Baronie.

Toerkalender 2014

De toerkalender van dit jaar is inmiddels 'afgewerkt' behoudens nog een mogelijke Kerststallenrit. Voor sommigen gaat dan de motorfiets aan z'n winterslaap beginnen, voor anderen zijn ook de komende zondagen nog 'business as usual'. Voor beide partijen is er nu al goed nieuws te melden: de toerkalender voor 2014 staat al op de website! Klik hier om de toerkalender 2014 te bekijken.

Uitbreiding toerkalender 2013

Hoewel het motorseizoen voor velen al richting het einde gaat, hebben we toch nog een interessante toertocht aan onze toerkalender toegevoegd. Het betreft de traditionele najaarsrit van de BMW-dealer in Rijen, bekend onder de naam Mofra. De rit staat gepland op zonder 3 november. Meer info vind je op de toerkalender.

Diverse foto's

Op de website zijn foto's geplaatst van de Promotor Nachtrit (21 sept.), de BMW Motorrad Day (22 sept.) en de Classic Races in Giessen (28 sept). Je kunt ze hier bekijken.

filmmateriaal XL-weekend Westerwald (D)

Naast de diverse foto's, zijn er tijdens dit weekend ook enkele filmopnames gemaakt. Je kunt ze bekijken middels de juiste links op de film-pagina.

foto's XL-weekend Westerwald (D)

Het XL-weekend zit er weer op. Voor velen van ons was het Westerwald nog onbekend terrein, maar door de prachtige routes is daar inmiddels geen sprake meer van. Maar niet getreurd, het na-genieten kan beginnen want de foto's zijn inmiddels op de website te bekijken. Bij deze overigens nog namens alle deelnemers dank aan Corné en Monique voor de organisatie ! De foto's kun je bekijken middels de juiste links op de foto-pagina.

Foto's Monsterrit, 1 september

Tijdens deze rit zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Foto's zondagochtendrit van Jan R., 21 juli

Tijdens deze rit zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Foto's trialrijden, 21, 26 en 28 juni

Tijdens deze drie leerzame (en spierpijnopwekkende) dagen zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Foto's kampeerweekend Eifel, 14-16 juni

Tijdens dit weekend zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken.

Foto's 9-daagse Pyreneeëntoer

Tijdens deze toer zijn er uiteraard diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken (bijna 70 foto's, verdeeld over 3 series).

Foto's zondagochtendrit 19 mei 2013

Tijdens deze rit zijn er enkele foto's gemaakt (met dank aan Kees H.). Je kunt ze hier bekijken.

Foto's clubdag 21 april 2013

Tijdens deze rit zijn er diverse foto's gemaakt (met dank aan Ruud en Anja). Je kunt ze hier bekijken.

Foto's Rijvaardigheidstraining

Na een lange motorloze periode, veroorzaakt door een winter die maar niet wilde eindigen, is het voor velen prettig om de basistechnieken van het motorrijden weer eens even bij aanvang van het motorseizoen te oefenen. Op 14 april jl. was het weer zover, en diverse leden van onze club kregen nabij het NAC-stadion de nodige tips en adviezen om het komende seizoen weer vele veilige km's te kunnen maken. Hierbij werden diverse foto's gemaakt, welke je hier kunt bekijken.

Foto's Nationale Motorsponsorrit

Tijdens deze rit zijn er zowel op de vertrek- als op de aankomstplaats diverse foto's gemaakt. Je kunt ze hier bekijken (ruim 80 foto's, verdeeld over 3 series).

Resultaat Nationale Motorsponsorrit

Onze Nationale Motorsponsorrit is vandaag, 2de Paasdag, weer verreden. De winterse temperaturen (en dito buien) van de afgelopen dagen deden vooraf een zeer lage opkomst vermoeden, maar gelukkig kunnen we toch tevreden terugkijken op een geslaagde dag. Immers, de weergoden bleken ons toch goed gezind en de 45 betalende deelnemers waren zeer te spreken over de route. Door deze opkomst, en de spontane donaties, kunnen we weer zo'n €349,35 overmaken naar Riders for Health. Mede namens deze organisatie willen wij hierbij alle deelnemers danken voor hun bijdrage aan dit Goede Doel. We hopen iedereen ook volgend jaar op Tweede Paasdag (21 april 2014) weer te mogen begroeten bij onze Nationale Motorsponsortoer.

Vernieuwde website

De wintermaanden waren de motorrijder niet erg gunstig gezind dit jaar, wat tot vele motorloze weekenden heeft geleid. Echter, sommige nadelen hebben ook voordelen (volgens ene Johan C.), want het gedwongen huisarrest van de webbeheerder zorgde er voor dat er voldoende tijd beschikbaar kwam om de website eens flink onder handen te nemen. De wedergeboorte vond plaats op 17 maart 2013 en zie je inmiddels voor je. Uiteraard blijft de website geregeld onderhouden worden, want het kan altijd nog beter, nietwaar? Dus, heb je nog tips ter verbetering, dan kun je die hier kwijt.

Toer-/activiteitenkalender

Op de jaarvergadering van afgelopen vrijdag heeft de toer-/activiteitenkalender zijn definitieve inhoud gekregen en kunnen we ook dit jaar weer van een zeer gevarieerd aanbod spreken. Zo staan er reeds gepland: clubdagen, vrijdagavond- en zondagochtendritten, meerdaagse reizen, vaardigheidstrainingen, een kampeerweekend, enz. Kortom, voor elk weer wat wils. Bekijk hier de toerkalender.

GPS-avond

De jaarlijkse gps-avond op 22 februari jl. werd weer druk bezocht. Vooraf was dit ook wel te verwachten, uitleg en demonstratie van Basecamp, de opvolger van Mapsource, stond op het programma. Enkele foto's van die avond kun je hier bekijken.

Motorbeurs Utrecht

Geen gelegenheid gehad om de Motorbeurs in Utrecht te bezoeken? Klik dan hier toch nog wat van de sfeer te proeven.

Infoavond motorvakanties

Gisterenavond (1 februari) zijn mogelijk al de eerste vakantieplannen gemaakt, want toen hebben we geluisterd en (vooral) gekeken naar de boeiende reisverhalen van resp. Ludo (Motoerit) en Roland (Indonesia Motor Adventure).

Hoewel Ludo al diverse presentaties bij ons heeft verzorgd, wist hij toch ook dit keer weer zijn passie voor Groot-Brittannië op ons over te brengen. Op ons verzoek stond hij wat uitgebreider stil bij zijn reisaanbod van Ierland en bracht hij zijn nieuwste reis nog even voor het voetlicht: IJsland.

Zeker niet minder enthousiast was de presentatie van Roland. Zo'n 6 jaar geleden besloot hij Nederland te verlaten en ging wonen op het eiland Lombok, één van de 17.500 (!) eilanden van Indonesië. Daar besloot hij van zijn hobby zijn werk te maken en is sindsdien organisator van motorvakanties aldaar. Roland heeft voor elk wat wils, van avontuur tot 'relax'. Naast de schitterende routes, is er ook, indien gewenst, tijd voor bijv. duiken, een jungletocht, bezoek aan cultuur-historische gebouwen, e.d En, dit zit allemaal al bij de prijs inbegrepen.

Meer informatie over het reisaanbod van beiden vind je op hun eigen websites (klik hiervoor op bovenstaande links of onderstaande afbeeldingen).

indonesiamotoradventure.com www.motoerit.nl

foto's Kerststallenrit

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de eerste rit kon al gereden worden. Op 6 januari jl. waren de weersgoden ons zeer gunstig gezind en konden we eindelijk weer eens de Kerststallenrit rijden. De afgelopen jaren waren vorst, sneeuw e.d. steeds de spelbreker, maar nu lachte het zonnetje ons toe. De foto's die die dag gemaakt zijn kun je bekijken middels de juiste links op de foto-pagina. Klik hier om meteen naar de foto-pagina te gaan.

Toerkalender 2013

De toerkalender voor 2013 is inmiddels op de website geplaatst. De kalender is nog verre van volledig, daar de meeste ritten/activiteiten nog op de jaarlijkse ledenvergadering (15 maart) vastgelegd zullen worden. Dat betreft dan voornamelijk de clubdagen, reguliere toertochten, de vrijdagavond- en zondagochtendritten en de meerdaagse reizen. Klik hier om meteen naar de toerkalender te gaan.

Beste wensen

Hierbij voor alle (niet-)leden de allerbeste wensen voor 2013, met veel mooie, zonnige en vooral veilige km's.

Video's duikboot en afruimservice

Op onze film-pagina kun je een demonstratie bekijken van de nieuwste uitvoering van een duikboot van Yamaha. Aangezien de kapitein tijdens deze test vroegtijdig het schip verlaat, is onze verwachting dat er nog wel wat kinderziektes uit gehaald moeten worden alvorens het model produktierijp is.
Een nieuwe trend m.b.t. 'tafelmanieren' dient zich net op tijd aan, daar de Kerstdiners voor de deur staan en er uitgebreid getafeld gaat worden. Beide filmpjes kun je bekijken middels de juiste links op de film-pagina.

foto's Puzzelrit

Zondag 7 oktober jl. stond weer de jaarlijkse Puzzeltocht op de kalender. In tegenstelling tot alle andere ritten, mogen de deelnemers helemaal zelf hun route bepalen, maar moeten ze natuurlijk wel steeds bij de diverse puzzelopdrachten uitkomen. De felicitaties gaan uit naar het trio Liesbeth, Petra en Wim. Als eerste groep vertrokken en als laatste aangekomen, maar wel de meeste vragen goed beantwoord!! Onderweg zijn er enkele foto's gemaakt welke je kunt bekijken middels de juiste links op de foto-pagina.

foto's XL-weekend Zell am Mosel (D)

Het XL-weekend is weer achter de rug en was, zoals gewoonlijk, weer veel te snel voorbij. Jan en Willem hadden blijkbaar niet alleen het hotel en de mooie routes geregeld, maar ook het uitstekende weer! Elke dag was het genieten van een droog wegdek en zonnige terrasjes. Bij deze nog dank voor de organisatie namens alle deelnemers! Uiteraard zijn er weer de nodige foto's gemaakt welke je kunt bekijken middels de juiste links op de foto-pagina.

foto's Club-BBQ en Monsterrit

De maand september werd 'geopend' met de jaarlijkse club-bbq, uiteraard weer op het bekende BBQ-adres. Ondanks de wederom perfecte verzorging van het geheel, moesten diverse leden echter op tijd weer huiswaarts keren omdat zij de volgende ochtend al bijtijds weer moesten vertrekken voor de inmiddels roemruchte Monsterrit. Dit keer werden de Ardennen en de Eifel aangedaan (met de lunch in een waar schnitzelparadijs), waardoor aan het eind van de dag zo'n 585 (zonnige)km's verreden waren.
Van beide activiteiten zijn foto's gemaakt welke je kunt bekijken middels de juiste links op de foto-pagina.

Deelname wetenschappelijk onderzoek

Onder de naam BikeSense wordt in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu door de KNMV een grootschalig wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van de motor in Nederland, welke situaties motorrijders tegenkomen en of een voortgezette rijopleiding (VRO) invloed heeft op het rijgedrag. Namens MC Baronie nam Gé Keurentjes deel aan het eerste deel van het onderzoek en was hij één van de gelukkige winnaars van een gratis KNMV VRO-Risico trainingsdag t.w.v. € 250,-. Meer info: www.knmv.nl/verkeer/bikesense.

foto's Scherpenheuvel en Zondagochtendrit 12 aug.

De traditionele inzegening van de motoren is inmiddels weer achter de rug, alsmede het zon overgoten 'zondagochtendritje' van 12 augustus jl. Bij beide toertochten zijn foto's gemaakt en kunnen op de website bekeken worden. Deze kun je bekijken middels de juiste links op de foto-pagina.

foto's 8-daagse Noorwegen

Het 8-daagse uitstapje naar het hoge noorden zit er weer op. Naast de vele kilometers, zijn er ook vele foto's gemaakt. Deze kun je bekijken middels de juiste link op de foto-pagina.

foto's kampeerweekend

Diverse leden zijn weer terug van het (onderhand) traditionele kampeerweekend. Uiteraard zijn er tijdens die drie dagen diverse foto's gemaakt. Deze kun je bekijken middels de juiste links op de foto-pagina.

KNMV vraagt aandacht voor rijden op dijkwegen

Evenals vorig jaar doet ook in 2012 een groot aantal gemeenten met dijkwegen in het Gelderse rivierengebied een vriendelijk beroep op de Nederlandse motorclubs om bij het uitzetten van toertochten en het plannen van clubritjes kwetsbare dijkwegen te ontzien.Tevens vragen ze de motorrijders om bij het rijden op deze dijkwegen rekening te houden met andere weggebruikers en met de aanwonenden. Meer info is te vinden op de website van de KNMV

MC Baronie krijgt mentale training

Onder de enthousiaste en humoristische leiding van Jan uit Volendam (hij zingt niet, is wel familie van en heeft meer dan 2.000.000 motor-km’s op zijn naam staan) gingen 9 leden een dag werken aan het verbeteren van hun rijvaardigheid. “Waarom volg je deze VRO?” was de eerste vraag van KNMV instructrice Karin. Het wat teleurstellende juiste antwoord bleek te zijn: “het is vooral een mentale training”. Gelukkig werd dit snel gevolgd door de opmerking: “maar het wordt ook vooral een leuke dag”. En dat bleek zeker te kloppen! Op het Safety Experience Centre in Rosmalen maakten we heel veel bochten, gingen we over de motorwip, leerden we voluit te remmen (met ABS) op wegdek met zand en reden we over balken en banden. De belangrijkste conclusie was toch wel: de motor kan veel meer dan je denkt, maar je bent zelf vaak de veroorzaker van een gevaarlijke situatie of ongeval. Als dank werd de motor van Jan uitgerust met een mooie MC Baronie sticker en moe maar voldaan keerden we veilig weer naar huis.

Klik hier voor meer foto's van de VRO-cursus.

Foto's Nat. Motorsponsorrit 9 april 2012

Op 2de Paasdag is onze Nationale Motorsponsorrit weer verreden. Ondanks het slechte weer, vonden toch een kleine 30 motorrijders het de moeite waard om de regen te trotseren en op die manier een bijdrage te leveren aan het Goede Doel waarvoor de rit georganiseerd werd (en jaarlijks wordt): Riders for Health. Mede namens die organisatie danken we de deelnemers hierbij van hun bijdrage.
Tijdens die dag zijn er op zowel de start- als eindplaats diverse foto's gemaakt. Je kunt ze bekijken middels de juiste link op de foto-pagina of klik hier om meteen de foto's te bekijken.

Foto's GPS-avond 24 februari 2012

De ledenavond van 24 februari stond in het teken van "de gps". Aangezien het aantal Zumo's e.d. aanzienlijk is gestegen, bleek de gps-avond meer dan welkom. Vele beginnende gps-eigenaren waren met laptop en al naar Hotel Campanile gekomen om daar, onder leiding van Gé en Jan, gezamenlijk aan de slag te gaan. Na een inventarisatie van de vragen/wensen, werd een korte algemene presentatie gehouden. Daarna werden groepjes gemaakt van leden die dezelfde vragen/problemen hadden. Zij werden dan voorgelicht door Gé, Jan en enkele andere "ervaringsdeskundigen". Al met al werd de avond als zeer zinvol ervaren en ging er niemand weg zonder voortaan zelf thuis een route te kunnen maken. Jan heeft enkele foto's tijdens deze avond gemaakt. Je kunt ze bekijken middels de juiste link op de foto-pagina of klik hier om meteen de foto's te bekijken.

Foto's EHBO-avond, 25-11-'11

Onlangs hebben diverse leden weer de ehbo-avond bijgewoond, waarbij de instructeur zich voor richtte op het toepassen van ehbo na een ongeval met een motor. De foto's die die avond gemaakt zijn kun je bekijken middels de juiste links op de foto-pagina. Klik hier om meteen naar de foto-pagina te gaan.

Foto's XL-weekend Winterberg (D)

Vrijdag 9 t/m zondag 11 september 2011 heeft het overgrote deel van onze club door het Duitse Sauerland getoerd, waarbij Winterberg steeds de uitvalsbasis was. Tijdens deze dagen zijn uiteraard weer diverse foto's gemaakt, welke je op onze site kunt bekijken via de juiste link op de foto-pagina. Als je de foto's nu meteen wilt bekijken, klik dan hier om vervolgens de gewenste link te kiezen.


Poseren voor Hotel Den Brabander in Winterberg

Foto's motortoer Schotland

Op donderdag 27 mei 2011 vertrokken diverse leden vanuit Breda om te gaan toeren in de Schotse Hooglanden. Een bestemming waar we met onze club nog niet eerder heen geweest zijn. Het bleek wederom een goede keuze: een prachtig land om mooie ritten te rijden. Uiteraard kwamen de cultuurliefhebbers ook ruimschoots aan hun trekken in deze omgeving. Op woensdag 1 juni werd de terugreis weer aanvaard. Tijdens deze dagen zijn er uiteraard weer diverse foto's gemaakt, welke je op onze site kunt bekijken via de juiste link op de foto-pagina. Als je de foto's nu meteen wilt bekijken, klik dan hier om vervolgens de gewenste link te kiezen.

Opbrengst Nationale Motortoer 25 april 2011

Onze Nationale Motorsponsortoer is inmiddels verreden. De weergoden waren ons goed gezind, want het bleek in de afgelopen 60 jaar (!) nog nooit zo warm geweest te zijn met Pasen. Mede dankzij dit goede weer, kunnen we tevreden terug kijken op een geslaagde dag. Naast het feit dat de deelnemers zeer te spreken waren over de route, waren wij ook erg tevreden over de opkomst: ruim 150 betalende motorrijders hebben de route gereden. Hierdoor kunnen we zo'n €481,- overmaken naar Riders for Health. Mede namens Riders willen wij alle deelnemers danken voor hun bijdrage aan dit Goede Doel. We hopen iedereen ook volgend jaar op Tweede Paasdag (9 april 2012) weer te mogen begroeten bij onze Nationale Motorsponsortoer.

50ste lid aangemeld

Nog geen 5 jaar na de oprichting, heeft onze club onlangs een kleine mijlpaal bereikt doordat we het 50ste lid hebben kunnen verwelkomen, nl. Kees Voesenek. Aangezien Kees zicht kort voor onze ledenvergadering had aangemeld, werd hij daarvoor meteen uitgenodigd. Zodoende waren we in de gelegenheid hem te verwelkomen met een flinke taart en kon Kees gelijk kennis maken met een groot deel van de leden (en andersom natuurlijk).

Na een welkomswoord werd aan Kees (r) de jubileumtaart aangeboden, die natuurlijk gelijk aangesneden en uitgedeeld werd!

 

© www.mijn-eigen-website.nl (design)