Activiteiten


Toerritten

Tijdens het seizoen (maart t/m november) hebben we bijna elke week een rit. Deze ritten worden op zondag verreden en hebben een lengte varirend van 175 km tot 200 km. Een aantal zondagen is bestempeld als een zgn. clubdag: een zondag waarop we proberen met zoveel mogelijk leden te gaan rijden.

Buiten het seizoen wordt er door de liefhebbers ook wekelijks een rit gereden. Deze ritten zijn echter niet vooraf gepland. De te rijden route voor die dag wordt ter plekke met de dan aanwezigen afgesproken.

 

'Bijzondere' ritten

Naast de hierboven genoemde (gewone) ritten, worden er ook nog 'bijzondere' ritten georganiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld:

 • vrijdagavondritten: we rijden dan een korte rit (max. 80 km) op een vrijdagavond, in de zomervakantieperiode. We vertrekken dan om 19.00u en zijn dan uiterlijk om 22.00u weer terug. Uiteraard wordt er onderweg nog een terrasje aangedaan voor koffie en/of fris.

 • culturele puzzelrit: hierbij wordt de rit in groepjes van drie motoren gereden en moeten onderweg diverse vragen beantwoord worden, vaak bij een 'cultureel' punt.

 • Monsterrit: speciaal voor de kilometervreters onder ons rijden we op die dag zo'n 500 600 km, grotendeels door bijv.de Belgische Ardennen en/of de Duitse Eiffel. Ondanks het groot aantal kilometers zijn we 's avonds vr donker weer thuis en worden er voldoende pauze-stops ingelast.

 • lang-weekend: we vertrekken dan op donderdag c.q. vrijdag en komen op zondag weer terug. De bestemming is niet elk jaar dezelfde, maar je moet hierbij denken aan Nederland, Duitsland, Belgi. We verblijven die dagen in een hotel. Aan deze activiteit kunnen alleen de eigen leden deelnemen.

 • kampeer-weekend: dit kun je vergelijken met het hierboven omschreven 'lang weekend', maar het verblijf is dan niet in een hotel maar uiteraard op de camping. Aan deze activiteit kunnen alleen de eigen leden deelnemen.

 • dauwtraprit: speciaal voor de hele vroege vogels onder ons wordt deze rit georganiseerd. In alle vroegte wordt er vertrokken voor een rit van ongeveer 80 km, welke wordt afgesloten met een heerlijk ontbijt.

 • zondagochtendritten: we rijden dan, in de zomervakantieperiode, een rit van ongeveer 100 km en zijn dan kort na de middag weer terug.

 • meerdaagse: bij deze ritten (lees: reizen) gaan we wat verder weg n blijven we ook wat langer weg. Afhankelijk van de bestemming nemen deze ritten zo'n 5 tot 10 dagen in beslag. Zo zijn we de laatste jaren al naar Engeland, Noorwegen, Frankrijk en Oostenrijk geweest. Binnenkort staat de meerdaagse reis naar de Pyreneen (Frankrijk en Spanje) op het programma.
  Aan deze activiteit kunnen alleen de eigen leden deelnemen.

 • kerststallenrit: indien de weersomstandigheden het toelaten, willen we het seizoen altijd afsluiten met deze rit langs diverse Belgische kerststallen. Aangezien deze rit in december of januari wordt gereden, wordt er geregeld gestopt voor een warme kop koffie en rijden we die dag niet al te veel kilometers.

 

Overige activiteiten

Naast het organiseren en rijden van bovengenoemde toertochten, organiseert MC Baronie nog diverse andere activiteiten. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. rijvaardigheidstrainingen zoals RMT- en/of VRO-cursus, een jaarlijkse barbeque, informatie-/demonstratie-bijeenkomsten over bijv. vakantiereizen, GPS-gebruik, EHBO, e.d. Verder hebben we in januari altijd onze traditionele 'Kouwe Poten Tocht': een (wandel)activiteit welke gevolgd wordt door een gezellig diner.

De meeste van deze activiteiten zijn exclusief voor de eigen leden maar in enkele gevallen worden ook bevriende motorclubs uitgenodigd. Op welke data en tijden deze activiteiten plaatsvinden kun je vinden op de pagina 'toerkalender'.

 


kijk voor de juiste data van alle ritten op de pagina 'toerkalender'

© www.mijn-eigen-website.nl (design)